Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Aeroportul din Chișinău sporeşte nivelul de securitate a pasagerilor

Abonare
Echipament modern pentru controlul bagajului de mână, de două ori mai multe puncte de control: la Aeroportul Internațional din Chișinău este sporit nivelul de securitate a pasagerilor.

CHIȘINĂU, 11 dec – Sputnik. La Aeroportul Internațional din Chișinău a fost instalat noul utilaj procurat de administratorul "Avia Invest", menit să asigurare o mai mare securitate a pasagerilor. Este vorba de detectoare de metal staţionare și de mână și de utilaj pentru scanarea roentgen a bagajelor de mână.

Instalațiile roentgen sunt de ultimă generație și au capacitatea de a scana bagajul de mână în regim tridimensional, pot detecta în regim automat substanțele explozibile lichide și lichidele ușor inflamabile.

Международный аэропорт Кишинева - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Aeroportul Internațional Chișinău își schimbă imaginea

”Din punctul de vedere al securității, acesta este un utilaj de ultimă generație. Acea muncă mare pe care o efectuau operatorii, calculând datele de pe ecran, este efectuată acum în mod automat de aceste aparate, care evidențiază pe monitor zonele periculoase, obiectele explozibile, lichidele etc. Astfel, munca operatorilor care efectuează controlul a devenit mult mai ușoară şi mai eficientă. Ca rezultat, noi putem deservi un număr mai mare de pasageri într-o anumită perioadă de timp și putem evita cozile, care se formau până acum la Aeroportul din Chișinău”, a declarat directorul companiei ”Avia Invest” Petru Jardan, adăugând că datorită noului sistem de securitate a devenit posibilă majorarea de două ori a numărului punctele de control – până la patru.

Potrivit lui, prețul total al utilajului instalat în Aeroportul Chișinău constituie 15 milioane de lei.

Jardan a subliniat că producătorul acestor echipamente este compania americană ”L-3 Security & Detection System”, lider mondial în livrarea de tehnică aviatică inovativă.

Compania ”Avia Invest” subliniază că Aeroportul Internațional din Chișinău a devenit primul pe teritoriul CSI care a implementat sisteme de asigurare a securității aviatice la un nivel atât de înalt.

Fluxul de știri
0