Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Apărarea lui Filat a întrerupt şedinţa de judecată

© Sputnik / Мирослав РотарьИгорь Попа
Игорь Попа - Sputnik Moldova
Abonare
Apărarea ex-premierului Vladimir Filat cere recuzarea judecătorului de la Curtea de Apel Ghenadie Morozan.

CHIŞINĂU, 19 ian – Sputnik. Avocaţii ex-premierului Vladimir Filat au cerut marţi întreruperea şedinţei de judecată la Curtea de Apel, unde urmează să fie examinat demersul acestora de cercetare în libertate a clientului lor.

Avocatul Igor Popa a precizat că apărarea a cerut recuzarea judecătorului Ghenadie Morozan, care în opinia sa se află în incompatibilitate. 

„Şedinţa de judecată a fost întreruptă. Am solicitat recuzarea judecătorului Ghenadie Morozan. El este în situaţie de incompatibilitate. Urmează să se ia decizia dacă recuzarea noastră este acceptată sau nu”, a declarat Popa.

Тюрьма - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Câţi ani de puşcărie vor cere în instanţă procurorii pentru Filat

Judecătoria Buiucani a prelungit la începutul lui ianuarie mandatul de arest pe numele lui Filat cu încă 90 de zile. Astfel, ex-premierul ar urma să mai stea în celula Penitenciarului 13 până la mijlocul lunii aprilie.

Filat este învinuit de procurori de corupere pasivă şi trafic de influenţă în dosarul fraudelor bancare. Acesta a fost reţinut de ofiţerii CNA la 15 octombrie 2015, imediat ce Parlamentul i-a retras imunitatea de deputat. Pedeapsa maximă pe care o riscă ex-premierul Moldovei este de maximum 22 de ani de închisoare.

Fluxul de știri
0