Președintele Comisiei Europene: Schengen se apropie de limita supraviețuirii

© Sputnik / Sergei KirkachШенгенская виза
Шенгенская виза - Sputnik Moldova
Abonare
Până la punctul critic, potrivit opiniei lui Jean-Claude Junker, au mai rămas doar câțiva pași.

CHIȘINĂU, 19 ian — Sputnik. Din cauza crizei migraționale, zona Schengen se confruntă cu problema supraviețuirii, a declarat marți președintele Comisiei Europene Jean-Claude Junker.

"Asupra spațiului Schengen planează riscuri foarte mari, am putea spune, riscuri de supraviețuire. Astăzi se introduce cu bucurie controlul la hotare, mâine se va considera că prețul economic pentru aceasta este prea mare, iar poimâine îşi vor pune întrebarea, la ce mai este nevoie de valută unică, dacă nu mai există libertate de circulație și piață internă", a spus el într-o luare de cuvânt la sesiunea plenară a Parlamentului European de la Strasbourg.

Шенгенская виза - Sputnik Moldova
Ministrul german de Interne: criza imigranţilor pune în pericol spaţiul Schengen

Articolele din legislația privind introducerea provizorie a controlului de frontieră la hotarele interne ale zonei Schengen, în scopul stăvilirii afluxului de imigranți ilegali, sunt aplicate de șapte țări — Norvegia, Suedia, Danemarca, Austria, Germania, Franța și Malta.

Potrivit datelor agenției europene pentru controlul asupra frontierelor externe, Frontex, în 2015 în Uniunea Europeană au intrat peste 1,2 milioane de imigranți. Comisia Europeană a declarat că actuala criză migraţională din lume este cea mai gravă de după cel de Al Doilea Război Mondial.

Fluxul de știri
0