Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Noi dezvăluiri: bătălia pentru Ministerul Finanţelor este aprigă

© Sputnik / Miroslav RotariŞedinţa Comisiei economie, buget şi finanţe
Şedinţa Comisiei economie, buget şi finanţe - Sputnik Moldova
Abonare
Sursele Sputnik Moldova ne-au informat că unul dintre ministerele care s-a dovedit a fi cel mai greu de partajat în contextul formării guvernului Filip este cel al Finanţelor. Cauza este evidentă: controlul asupra SFS, Serviciului Vamal, achiziţiilor publice etc.

CHIŞINĂU, 19 ian – Sputnik. Ministerul Finanţelor este o instituţie în jurul căreia au loc discuţii aprinse între componentele noii majorităţi parlamentare, susţin sursele Sputnik Moldova apropiate forţelor politice care au constituit majoritatea.

Fiind abordate de corespondenţii Sputnik, aceste surse relevat că Ministerul Finanţelor este o instituţie care pare cel mai greu de partajat între grupurile care participă la formarea noului guvern.

Vladimir Voronin - Sputnik Moldova
Politică
Voronin ar putea să devină ministru al Finanţelor

Controlul asupra acestui minister este revendicat cu insistenţă de democraţi, care invocă faptul că îi revine cea mai mare responsabilitate pentru reuşita acestei guvernări, dar şi legătura indispensabilă dintre ministerul Economiei şi cel al Finanţelor, între care, în actualele condiţii de criză, ar trebui să existe o cooperare şi o coordonare cât se poate de strânsă şi de eficientă.

Alte surse susţin că Ministerul Finanţelor şi l-au revendicat liberalii.

Este de menţionat faptul că controlul asupra Ministerului Finanţelor presupune implicit şi controlul asupra Serviciului Fiscal Principal de Stat, Inspecţiei Financiare, Serviciului Vamal şi Agenţiei Achiziţiilor Publice.

 

Fluxul de știri
0