Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Victor Osipov va fi mutat la şefia unui alt minister

© gov.mdVictor Osipov
Victor Osipov - Sputnik Moldova
Abonare
Democratul Victor Osipov este unul dintre candidaţii la funcţia de ministru al al Afacerilor Externe şi Integrării Europene.

CHIŞINĂU, 19 ian – Sputnik. Numele democratului Victor Osipov se află pe lista candidaturilor la funcţia de ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene în Cabinetul de Miniştri ce va fi condus de Pavel Filip, potrivit informaţiilor Sputnik.

Victor Osipov deţine în prezent funcţia de vicepremier în exerciţiu pentru reintegrare, fiind a doua oară în acest post după mandatul din perioada 2009-2011 în Guvernul Filat.

Osipov s-a născut la 8 octombrie 1971 în satul Popeasca, raionul Ștefan Vodă. În anul 1993, a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării la Universitatea de Stat din Moldova, iar în 2008 — Institutul European de Studii Politice din Republica Moldova. 

Pavel Filip - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Pavel Filip: realităţile nu ne permit să avem un guvern tehnocrat

Din 1992 până la 1995 — redactor, comentator, șef de secție în cadrul Postului "Radio Moldova Internațional". Din 1996 până la 2000 — director al Postului Radio d'Or în cadrul Asociației OWH. Din 2000 până la 2003 — director al Postului public municipal "Euro TV Chișinău".

Din 2001 până la 2004 — director executiv al Asociației Presei Electronice APEL.

În anul 2005 a devenit consilierul al fracțiunii parlamentare AMN și a ocupat funcția pâna în 2009. La alegeri parlamentare din aprilie 2009 a fost ales deputat în Parlament din partea Alianței Moldova Noastră.

Prin Decretul Președintelui Republicii Moldova din 25 septembrie 2009 a fost numit în funcția de viceprim-ministru al Republicii Moldova.

A candidat la funcția de deputat și la alegerile parlamentare din 2010 din partea AMN. Atunci AMN nu a depășit pragul electoral de 4%, acumulând numai 2,05% de voturi valabil exprimate.

La 9 martie 2011, Victor Osipov și-a anunțat retragerea din activitatea politică, implicit, din funcția de prim-vicepresedinte al Alianței “Moldova Noastră”. Peste o lună, partidul Alianța „Moldova Noastră” a fuzionat cu Partidul Liberal Democrat din Moldova.

La 2 iulie 2014, Victor Osipov a devenit managerul campaniei electorale a Partidului Democrat din Moldova pentru alegerile parlamentare din toamna anului 2014.

Din 18 februarie 2015 îndeplinește funcția de viceprim-ministru al Republicii Moldova în Guvernul Gaburici și apoi în Guvernul Streleț.

Fluxul de știri
0