Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Pavel Filip: realităţile nu ne permit să avem un guvern tehnocrat

© Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor al RMPavel Filip
Pavel Filip - Sputnik Moldova
Abonare
Candidatul desemnat la funcţia de premier a declarat că este imposibil să creezi un guvern tehnocrat, când acesta este format din partide parlamentare.

CHIŞINĂU, 18 ian – Sputnik. Realităţile nu ne permit să avem un guvern tehnocrat, a declarat luni după discuţiile purtate cu fracţiunile PD, PL şi Platforma Social Democrată, candidatul desemnat la funcţia de premier democratul Pavel Filip. 

Pavel Filip - Sputnik Moldova
Politică
Noul candidat la funcția de premier a început discuţiile cu deputaţii

„Sunt ambiţionat să avem o echipă guvernamentală profesionistă şi integră. Sunt conştient de situaţia deloc uşoară în care se află Moldova. Vom depune efort pentru a consolida o echipă guvernamentală profesionistă”, a declarat Filip, refuzând să spună cum vor fi partajate funcţiile în noul guvern între componentele actualei majorităţi parlamentare.

Potrivit lui Filip, în prezent discuţiile pe care le poartă cu deputaţii se concentrează pe programul guvernamental.

„Priorităţile sunt mobilizarea totală pentru definitivarea programului de guvernare. La baza acestuia va sta programul de guvernare precedent. Prioritatea numărul unu este integrarea europeană a Republici Moldova. Au fost înaintate mai multe propuneri din partea deputaţilor care vor fi luate în calcul”, a declarat Filip.

Candidatul desemnat la funcţia de premier prin decret prezidenţial a început luni discuţiile cu fracţiunile parlamentare, dar şi cu partenerii sociali. Pavel Filip a declarat că până la finele acestei săptămâni va fi gata să meargă în Parlament cu Programul şi echipa guvernamentală.

 

Fluxul de știri
0