Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Peste 70 de localități rămân izolate din cauza viscolului

© Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al MAISalvatori
Salvatori - Sputnik Moldova
Abonare
Membrii Guvernului interimar al RM s-au întrunit luni într-o ședință specială în legătură cu situația excepțională provocată de ninsorile și viscolele puternice care s-au abătut asupra țării.

CHIȘINĂU, 18 ian — Sputnik. Peste 70 de localități din Moldova au rămas izolate din cauza ninsorilor abundente și a viscolelor puternice care s-au abătut asupra ţării.

Pe 18 ianuarie, Republica Moldova continuă să se afle sub avertizare de cod portocaliu în sudul și centrul țării și cod galben în nord. Din cauza intemperiilor, unele drumuri naționale sunt impracticabile, au fost anulate cursele de autobuz spre Odesa, este anevoioasă circulația spre punctele de trecere a frontierei Tudora — Starokazacie, Palanca — Maiaki — Udobnoe și Giurgiulești — Galați. Legat de această situație, Poliția de Frontieră a republicii roagă cetățenii să renunțe la călătoriile în România și Ucraina.

IARNA. зима, повседневная жизнь - Sputnik Moldova
Societate
Avertisment: cetăţenii moldoveni şi companiile din Moldova să evite Ucraina

Membrii Guvernului interimar al RM s-au întrunit luni în ședință specială în legătură cu situația excepțională din țară provocată de condițiile meteo nefavorabile.

„Din cauza ninsorilor abundente, au rămas izolate 74 de localități ale Moldovei. La momentul dat, pentru a face față situației au fost antrenați ostașii din Armata Națională", a precizat prim-ministrul în exercițiu, Gheorghe Brega.

Potrivit acestuia, cea mai complicată situație este în raioanele Ștefan Vodă și Căușeni.

„Până dimineața, toate localitățile vor fi parțial deblocate pentru a asigura aprovizionarea cu pâine și alte produse alimentare, dar și cu medicamente", a adăugat Brega.

Troienele mari de zăpadă au condiționat închiderea a 65 de instituții de învățământ, iar peste 2 mii de elevi nu au mai putut ajunge la școală.

Fluxul de știri
0