Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Avertisment: cetăţenii moldoveni şi companiile din Moldova să evite Ucraina

© Sputnik / Григорий Сысоев / Accesați arhiva multimediaIARNA. зима, повседневная жизнь
IARNA. зима, повседневная жизнь - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova a emis un avertisment pentru cetăţenii moldoveni care se află în Ucraina sau intenţionează să călătorească în această ţară.

CHIŞINĂU, 18 ian – Sputnik. Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene informează cetăţenii şi companiile de transport despre faptul că, începând cu 18 ianuarie 2016, autorităţile de resort din Moldova şi Ucraina recomandă evitarea călătoriilor pe teritoriul Ucrainei, în special prin regiunea Odesa, se spune într-un comunicat al MAEIE.

Instituţia notează că serviciile ucrainene abilitate au comunicat despre apariţia unor dificultăţi serioase pentru circulaţia mijloacelor de transport, urmare a ninsorilor abundente şi vânturilor puternice din ultimele zile, pe următoarele drumuri naţionale şi internaţionale:

Снежный циклон - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Meteorologii avertizează: iarna revine în forţă

M-05 Chişinău – Odesa — Kiev, km 321 + 000 — km 464 + 122;

M-05-01 Chişinău — Odesa;

M-13 Chişinău — Platonovo — Kirovograd;

M-14 Chişinău — Odesa — Melitopol — Novoazovsk (spre Taganrog);

M-15 Chişinău — Odesa — Reni (spre Bucuresti);

M-16 Chişinău — Kuciurgan — Odesa;

M-27 Odesa — Iliciovsk;

M-28 Odesa — România;

P-70 Odesa — Belgorod-Dnestrovsk — Monaşi;

P-72 PT Starokazacie — Belgorod-Dnestrovsk.

Potrivit informaţiei furnizate de către Direcţia Generală pentru Situaţii Excepţionale din Ucraina, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile a fost sistată temporar, intrarea şi ieşirea din oraşul Odesa, precum şi circulaţia transportului pe teritoriul ucrainean în direcţia punctelor de trecere a frontierei Starokazacie — Tudora şi Maiaki — Palanka —Udobnoe. Din cauza nămeţilor, este îngreunată deplasarea tehnicii de deszăpezire şi curăţare a şoselelor pe direcţiile indicate.

MAEIE le recomandă insistent cetăţenilor Republicii Moldova să se abţină de la călătorii pe drumurile menţionate, îndeosebi în/prin regiunea Odesa.

Pentru informaţii suplimentare cetăţenii Republicii Moldova pot suna la Centrul de Apel al MAEIE.

Fluxul de știri
0