Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Candu a discutat cu Iohannis la telefon. Ce secret a aflat preşedintele român

© Parlamentul Republicii MoldovaKlaus Iohannis şi Andrian Candu
Klaus Iohannis şi Andrian Candu - Sputnik Moldova
Abonare
Andrian Candu şi Klaus Iohannis au discutat luni la telefon despre realităţile politice şi economice din Republica Moldova. În cadrul acestei convorbiri, Candu i-a spus lui Ionahhis când va fi învestit noul guvern în frunte cu Pavel Filip.

CHIŞINĂU, 18 ian – Sputnik. Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a purtat o discuție telefonică cu Președintele României, Klaus Iohannis, anunţă serviciul de presă al Parlamentului într-un comunicat.

Guvern - Sputnik Moldova
Politică
Filip a discutat cu sindicaliştii despre tichetele de masă şi despre stabilitate

Spicherul moldovean şi preşedintele român au discutat luni „despre determinarea majorităţii parlamentare de la Chișinău cu privire la învestirea noului Guvern pro-european până a sfârșitul săptămânii curente”, notează sursa.

Andrian Candu s-a referit „la misiunea noii echipe guvernamentale, care constă în implementarea Acordului de Asociere, îndeplinirea angajamentelor Republicii Moldova față de partenerii externi, depolitizarea instituțiilor statului și reforma justiției, creșterea economică la țării”.

„În cadrul discuţiei, președintele român a reconfirmat sprijinul României pentru Republica Moldova și și-a exprimat speranța în învestirea cât mai rapidă a Guvernului de la Chișinău, care își va asuma reformele atât de necesare și așteptate de cetățeni, va menține ca prioritate implementarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană și va continua proiectele comune cu România”, a menţionat sursa citată.

Fluxul de știri
0