Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Zeci de școli au fost închise luni din cauza intemperiilor

© Sputnik / Сергей Красноухов / Accesați arhiva multimediaСнежный циклон
Снежный циклон - Sputnik Moldova
Abonare
Peste cincizeci de curse școlare au fost anulate și zeci de instituții de învățământ au fost închise luni din cauza ninsorilor care au creat dificultăți pentru circulația transportului.

CHIȘINĂU, 18 ian — Sputnik. Luni, din cauza condițiilor atmosferice nefavorabile, și-au sistat în total activitatea 65 de instituții de învățământ din șase raioane ale țării, comunică Ministerul Educației al RM.

Este vorba despre instituții de învățământ din raioanele Cahul, Căușeni, Taraclia, Cantemi,  Ștefan Vodă și UTA Găgăuzia.

Сугроб - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Două mașini ale salvării și un microbuz au fost blocate pe şosea

Afară de aceasta, șapte școli din raioanele Cahul, Cantemir și Căușeni activează cu program redus. Totodată, au fost anulate 53 de curse școlare din care cauză 2112 copii din 59 de localități nu au putut ajunge la școală. Cele mai multe autobuze școlare care nu au ieșit luni pe linie au fost înregistrate în raioanele Căușeni (10), Cantemir (9), Ștefan Vodă (7) și în UTA Găgăuzia (8). În raioanele Taraclia și Cahul au fost anulate câte 5 rute, în Hâncești — 4, în Cimișlia — 3 și în Anenii Noi — 2.

Pe 18 ianuarie continuă să fie valabilă avertizarea meteorologilor: cod portocaliu de viscol în sudul și centrul țării și cod galben la nord. Vremea rea a blocat circulația pe unele drumuri naționale, iar deplasarea spre punctele de trecere a frontierei Tudora — Starokazacie, Palanca — Maiaki — Udobnoe și Giurgiulești — Galați este anevoioasă. În legătură cu această situație, Poliția de Frontieră roagă cetățenii să renunțe deocamdată la călătoriile în România și Ucraina. 

Fluxul de știri
0