Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Două mașini ale salvării și un microbuz au fost blocate pe şosea

© Sputnik / Евгений ПанасенкоСугроб
Сугроб - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ninsorile care nu contenesc de duminică dimineața au acoperit unele drumuri, iar ca rezultat 20 de mijloace de transport au rămas blocate din cauza nămeţilor.

CHIȘINĂU, 18 ian — Sputnik. Douăzeci de mijloace de transport, inclusiv două mașini ale salvării și un microbuz, au fost blocate pe drumurile din țară în ultimele 24 de ore, a relatat purtătorul de cuvânt al Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI, Diana Țurcan.

Pasagerii din microbuzul care a rămas blocat în apropierea satului din Găgăuzia Cioc-Maidan, printre care erau și copii, au avut nevoie de ajutorul salvatorilor, care au curățat porţiunea de drum înzăpezită.

Европейский циклон добрался до Минска - Sputnik Moldova
Mai multe drumuri închise în România din cauza viscolului

La Ceadâr-Lunga, într-o mașină a salvării care a rămas blocată în nămeţi se afla un copil care era transportat la spitalul din localitate. Intervenția la timp a colaboratorilor SPCSE a permis transportarea la timp a pacientului în instituția medicală.

Salvatorii au deblocat mai multe mijloace de transport în municipiul Chișinău, în Găgăuzia și în alte cinci raioane — Căușeni, Ștefan-Vodă, Taraclia, Dubăsari și Cahul.

Luni dimineață, erau impracticabile multe drumuri din raionul Ștefan Vodă. Acolo au fost trimiși 50 de salvatori.

La 18 ianuarie, în țară va continua să fie valabilă avertizarea meteorologilor. La Sudul și Centrul țării, din cauza viscolului, a fost emis "cod portocaliu", iar al nord — "cod galben".

Fluxul de știri
0