Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Valentina Buliga a dezvăluit secretul guvernului Filip

© Sputnik / Мирослав РотарьGheorghe Duca Valeriu Muntean
Gheorghe Duca Valeriu Muntean - Sputnik Moldova
Abonare
Deputatul din partea Partidului Democrat din Moldova, Valentina Buliga, susţine că la formarea "Guvernului Filip" nu se va mai aplica principiul păgubos al partajării funcţiilor, precum s-a procedat anterior, inclusiv în cazul Guvernului Streleţ.

CHIŞINĂU, 18 ian – Sputnik. Deputatul democrat, Valentina Buliga, a declarat luni după discuţiile fracţiunii PDM cu candidatul la funcţia de premier, Pavel Filip, că de această dată la baza formării guvernului nu va fi pus principiul partajării funcţiilor.

„La baza formării acestui guvern va sta profesionismul, nu partajările”, a declarat Valentina Buliga.

Pavel Filip - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Pavel Filip: realităţile nu ne permit să avem un guvern tehnocrat

Deputatul a ţinut să precizeze că democraţii vor insista asupra acestei maniere de formare a guvernului pentru a nu repeta greşelile anterioare, când guvernele au fost formate în baza principiul partajării funcţiilor, ca element principal, fapt care a condus la blocaje şi divizare în alianţa de guvernare.

„Ne propunem să schimbăm în bine viaţa oamenilor, să facem reforme, să ne respectăm angajamentele asumate în faţa oamenilor, cât şi a partenerilor care ne susţin”, a punctat Buliga.

Anterior şi liberal-democratul Ion Balan a declarat că la ora actuală nu au loc discuţii despre partajarea funcţiilor. Acesta a subliniat că principalele subiecte sunt priorităţile programului de guvernare.

Fluxul de știri
0