Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Meteorologii avertizează: iarna revine în forţă

© Sputnik / Сергей Красноухов / Accesați arhiva multimediaСнежный циклон
Снежный циклон - Sputnik Moldova
Abonare
Vânt puternic, ninsori, urmate apoi de o scădere accentuată a temperaturilor - asta prognozează meteorologii pentru următoarea perioadă.

CHIŞINĂU, 17 ian — Sputnik. Meteorologii au instituit cod portocaliu de ninsori abundente. Vântul va bate cu putere şi va spulbera zăpada. Vremea se va răci treptat, iar spre sfârşitul săptămânii viitoare am putea avea şi temperaturi de până la —20 de grade.

Duminică, presiunea atmosferică va fi scăzută. Se aşteaptă ninsori în toată ţara, mai puternice în centru şi în sud. Stratul de zăpadă ar putea atinge şi 25-30 de centimetri. Vântul din nord va avea intensificări de până la 18-23 m/s. Din cauza viscolului, pe drumuri ar putea să se formeze troiene.

Ghețuș - Sputnik Moldova
Atenţie la gheţuş

În raioanele de nord, pe 17 ianuarie se vor înregistra temperaturi de până la —6 grade ziua, iar noaptea mercurul în termometre va coborî până la —8 grade Celsius.

În raioanele de centru, se aşteaptă minime de —3.. —5 grade, iar noaptea gerul se va intensifica până la —6 grade.

În sud temperaturile vor fi ceva mai generoase — acestea vor varia între —1.. —3 grade ziua, iar noaptea între —2.. —4.

În următoarele zile, gerul se va înăspri, temperaturile vor continua să scadă, ajungând către sfârşitul săptămânii viitoare până la —18.. —20 în nordul ţării şi cu 1 — 2 grade mai ridicate în raioanele de centru şi de sud.

Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, asociate formarea de gheţuş şi troiane pe drumuri, şoferii sunt îndemnaţi să circule cu deosebită precauţie.

 

Fluxul de știri
0