Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Sergiu Sainciuc, posibil în fruntea Ministerului Muncii

© Sputnik / Мирослав РотарьПравительство Республики Молдова guvern
Правительство Республики Молдова guvern - Sputnik Moldova
Abonare
Fostul viceministru al Muncii Protecţiei Sociale şi Familiei Sergiu Sainciuc ar putea fi numit în funcţia de ministru al Muncii Protecţiei Sociale şi Familiei.

CHIŞINĂU, 18 ian – Sputnik. Potrivit pronosticului Sputnik, Sergiu Sainciuc ar putea ocupa funcţia de ministru al Muncii Protecţiei Sociale şi Familiei în Guvernul Filip.

În prezent, Sergiu Sainciuc este adjunctul preşedintelui Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor din Moldova pe probleme sociale. Până în vara anului 2015, Sainciuc a fost viceministru timp de 16 ani în mai multe ministere. Însă în august 2015, acesta a fost demis printr-o decizie de Guvern din funcţia de viceministru al Muncii Protecţiei Sociale şi Familiei. 

Pavel Filip - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Pavel Filip: realităţile nu ne permit să avem un guvern tehnocrat

Sainciuc a lucrat în mai multe guverne. Acesta a fost membru în guvernele Ion Sturza, Dumitru Braghiş, Vasile Tarlev, Zinaida Greceanîi, Vlad Filat, Iurie Leancă şi Chiril Gaburici.

În perioada 1999-2005, el a fost prim-viceministru al Muncii şi Protecţiei Sociale, din 2005 până în 2009 a fost viceministru al Economiei şi Comerţului, iar din 2009 şi până în august anul trecut – viceministru al Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei.

Sergiu Sainciuc a absolvit Institutul Politehnic de Stat, fiind licenţiat în economia muncii, urmând studiile de magistru în administraţia publică la Academia de administrare din Chișinău.

Sainciuc a coordonat activităţile de cooperare cu Organizaţia Internaţională a Muncii (OIM), a prezidat Comitetul naţional director pentru eliminarea muncii copilului, înfiinţat în cadrul cooperării Guvernului Republicii Moldova cu Programul Internaţional pentru eliminarea muncii copilului (IPEC) al Organizaţiei Internaţionale a Muncii  și a fost conducătorul grupului de lucru pentru elaborarea proiectului noului Cod al Muncii.

Fluxul de știri
0