Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Creşte numărul liberal-democraţilor care susţin majoritatea parlamentară

© парламентФракция либерал-демократов покидает зал заседания молдавского парламента
Фракция либерал-демократов покидает зал заседания молдавского парламента - Sputnik Moldova
Abonare
Mai mulţi membri PLDM îndeamnă toţi deputaţii PLDM să participe la negocierile de formare a unui nou guvern.

CHIŞINĂU, 18 ian – Sputnik. Deputaţii PLDM din legislatura a XIX-a a Parlamentului, Lilian Zaporojan, Alexandru Cimbriciuc, Simion Grişciuc şi Nicolae Olaru au semnat o declaraţie comună prin care susţin că „PLDM poate realiza promisiunile făcute doar prin prezenţa la guvernare”. 

 „Noi, deputaţii PLDM de legislatura a XIX, membri ai Consiliului Politic Naţional (CPN) al Partidului Liberal Democrat din Moldova calificăm decizia manipulată a CPN ca una iresponsabilă şi care încurajează haosul politic în care se află Republica Moldova. 

PLDM sediu ЛДПМ офис - Sputnik Moldova
Republica Moldova
PLDM a trişat. Membrii partidului vor să participe la guvernare

Partidul Liberal Democrat din Moldova a fost la guvernare şase ani. În această perioadă au fost făcute greşeli, dar au fost totodată realizate şi multe lucruri pozitive aşteptate de cetăţeni. (…) Partidul Liberal Democrat din Moldova a promis în toate campaniile electorale realizarea dezideratului de apropiere a Republicii Moldova de Uniunea Europeană, de oferire a soluţiilor pentru depăşirea crizei economice.

Prin decizia de a arunca partidul în opoziţie pentru următorii ani nici una din promisiunile făcute nu poate fi realizată. Considerăm că această decizie vine doar dintr-un calcul politic oportunist, de moment, din încercarea de a fugi de responsabilitate şi de incapacitatea de a lua decizii grele, dar necesare pentru ţară”, se menţionează în declaraţia membrilor PDLM.

În opinia semnatarilor, PLDM poate să recapete încrederea oamenilor şi poate fi util prin expertiza sa doar participând în coaliţia majoritară. 

„Doar aşa PLDM poate influenţa direct deciziile care vor fi luate în perioada următoare.

Îndemnăm şi încurajăm toţi deputaţii PLDM care înţeleg complexitatea momentului politic actual să participe la negocierile de formarea a unui nou guvern impunând agenda PLDM de reforme”, menţionează liberal-democraţii.


Fluxul de știri
0