Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

PLDM a trişat. Membrii partidului vor să participe la guvernare

© Sputnik / Мирослав РотарьPLDM sediu ЛДПМ офис
PLDM sediu ЛДПМ офис - Sputnik Moldova
Abonare
Deputatul PLDM Ştefan Creangă a declarat că majoritatea membrilor Consiliului Naţional Politic al formaţiunii nu au susţinut ideea trecerii partidului în opoziţie.

CHIŞINĂU, 18 ian – Sputnik. PLDM s-a transformat într-un partid care apără interesele unui grup de persoane. Declaraţia îi aparţine deputatului liberal-democrat Ştefan Creangă şi a fost făcută în cadrul unei emisiuni la un post privat de televiziune. 

Valeriu Streleţ - Sputnik Moldova
Politică
PLDM anunţă lustraţie internă, un congres extraordinar şi se retrage în opoziţie

Potrivit lui Creangă, majoritatea membrilor Consiliului Naţional Politic al formaţiunii nu au susţinut ideea trecerii partidului în opoziţie. 

„Şedinţa Consiliului Naţional Politic a fost trişată. Din 233 de membri ai Consiliului, doar 73 au votat pentru trecerea în opoziţie. S-a încercat excluderea anumitor membri ca să se poată crea acea majoritate a grupului de interese care tinde pentru a merge spre alegeri anticipate”, a declarat deputatul.

Sâmbăta trecută, PLDM s-a întrunit în cadrul Consiliului Naţional Politic. Liderul interimar al formaţiunii Valeriu Streleţ a declarat pentru presă că la această şedinţă s-a decis că Partidul Liberal Democrat nu va participa în cadrul actualei majorităţi și se declară partid parlamentar de opoziţie. 

Ştefan Creangă alături de alţi cinci deputaţi PLDM au votat declaraţia de constituire a unei majorităţi parlamentare din care fac parte PD, PL şi Platforma Social Democrată. La finele săptămânii trecute, majoritatea formată din 55 de deputaţi l-a înaintat pe democratul Pavel Filip la funcţia de premier, desemnat ulterior la această funcţie prin decret prezidenţial de şeful statului Nicolae Timofti.

 

Fluxul de știri
0