Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Primele declaraţii ale deputaţilor PLDM care au decis să susţină candidatul PD

© Sputnik / Мирослав РотарьПарламент
Парламент - Sputnik Moldova
Abonare
Deputatul PLDM Ion Balan a declarat că nu a fost forţat de nimeni ca să ia decizia de a susţine candidatul PD la funcţia de premier, în schimb el încearcă să forţeze fracţiunea ca să accepte să participe la guvernare.

CHIŞINĂU, 12 ian – Sputnik. Deputatul PLDM Ion Balan, unul din cei şapte parlamentari liberal-democraţi care au decis să susţină candidatul democraţilor la funcţia de premier, a declarat marţi că nu a fost forţat de nimeni să ia această decizie.

Balan a menţionat în schimb că „a forţat puţin fracţiunea” ca astăzi, 12 ianuarie, să accepte o întrevedere cu Partidul Democrat. 

„Nu am numărat câţi din fracţiune susţin candidatul PD la funcţia de premier. Noi ne dorim ca toată fracţiunea să participe la guvernare. Am forţat puţin fracţiunea să ia această decizie. Dar noi nu am fost forţaţi de nimeni ca să luăm decizia de a participa la guvernare, pentru că o fracţiune ca PLDM ar fi greşit să stea în opoziţie, când de fapt putem influenţa din interior. Sperăm că vom influenţa în aşa fel ca PLDM să obţină dreptul de a participa la guvernare”, a declarat Balan.

Întrevederea fracţiunii PDLM cu cea a PD va avea loc la ora 13.30.

Fluxul de știri
0