Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Trei motive ale PSRM

© Sputnik / Miroslav RotariIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova
Abonare
PSRM le-a solicitat luni magistraţilor de la Curtea Constituţională să se expună asupra legalităţii desemnării democratului Pavel Filip la funcţia de premier.

CHIŞINĂU, 18 ian – Sputnik. Deputaţii din fracţiunea parlamentară a PSRM au depus luni la Curtea Constituţională o sesizare în care contestă legitimitatea decretului preşedintelui Nicolae Timofti de desemnare a lui Pavel Filip la funcţia de prim-ministru. 

Igor Dodon Zinaida Greceanii - Sputnik Moldova
Politică
Dodon anunţă proteste non-stop. Cui i-a promis puşcărie şi confiscarea averii

Liderul formaţiunii, Igor Dodon, a declarat că la baza acestei sesizări stau trei motive.

„Credem că acest decret este anticonstituţional, deoarece au fost încălcate termenele de înaintare a decretului, a fost încălcată şi procedura de creare a majorităţii parlamentare absolute. Al treilea motiv, am solicitat Curţii să verifice dacă tentativa de numire a lui Ion Sturza în funcţia de premier a fost consumată sau nu”, a declarat Dodon.

Acesta a mai precizat că PSRM i-a trimis o scrisoare şi lui Nicolae Timofti în care îi cere să anuleze decretul prezidenţial de desemnare a lui Pavel Filip în funcţia de premier.

Îi opinia socialiştilor, singura soluţie pentru Moldova acum sunt alegerile parlamentare anticipate.

Fluxul de știri
0