Mai multe drumuri închise în România din cauza viscolului

© Sputnik / Егор Еремов / Accesați arhiva multimediaЕвропейский циклон добрался до Минска
Европейский циклон добрался до Минска - Sputnik Moldova
Abonare
Viscolul şi ninsorile puternice au determinat autorităţile din România să închidă mai multe drumuri naţionale, pentru că utilajele de deszăpezire nu mai fac faţă situaţiei.

CHIŞINĂU, 17 ian — Sputnik. Duminică s-a circulat cu dificultate pe mai multe drumuri din ţara vecină, iar în cursul zilei autorităţile au decis să stopeze circulaţia pe mai multe şosele din ţară, inclusiv DN2, care face legătura între capitala României şi Moldova, dar şi alte treisprezece drumuri naţionale.

Drumarii avertizează că deşi se intervine peste tot cu utilaj de deszăpezire, viscolul face imposibilă circulaţia pe cea mai mare parte a drumurilor naţionale din sud-estul ţării. Situaţia nu se va schimba esenţial până în seara zilei de duminică.

Снежный циклон - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Meteorologii avertizează: iarna revine în forţă

Nu doar traficul rutier a fost afectat. La moment, peste 20 de trenuri de călători au fost anulate. A fost perturbat şi orarul zborurilor pe aeroportul Otopeni din Bucureşti.

Cel puţin o zi, elevii din trei judeţe şi cei din Bucureşti nu vor merge la şcoală. Ca urmare a condiţiilor meteorologice nefavorabile, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi inspectoratele şcolare judeţene Ilfov, Ialomiţa şi Călăraşi au decis, împreună cu autorităţile locale, suspendarea cursurilor în toate unităţile de învăţământ pentru ziua de luni, 18 ianuarie 2016, anunţă Ministerul Educaţiei într-un comunicat citat de romaniatv.net.

Meteorologii au comunicat că ninsorile vor continua şi pe 18 ianuarie, până la aproximativ ora 18.00, însă din seara de duminică acestea, cel mai probabil, se vor diminua ca intensitate. Totodată, în următoarele zile temperatura va continua să scadă accentuat, astfel că vremea va deveni deosebit de geroasă în cea mai mare parte a României.

Fluxul de știri
0