Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Sărbătorile s-au încheiat. Au venit troienele, ghețușul și fracturile

© Sputnik / Евгений ПанасенкоЗима
Зима - Sputnik Moldova
Abonare
Serviciul Hidrometeorologic de stat a anunțat pentru 18 ianuarie cod portocaliu de ninsori. Intemperiile vor afecta 19 raioane ale țării.

CHIȘINĂU, 18 ian — Sputnik. Au rămas în urmă cele două sărbători de Crăciun, Anului Nou şi Sfântul Vasile și a început rutina. Ninsorile vor cădea în Moldova și luni, ciclonul a adus și vânt puternic, care a "aruncat" zăpada pe stradele din oraş, pe drumuşoarele extravilane și pe şoselele de importanță națională. Toată seara și noaptea, serviciile rutiere au curățat drumurile. Cât de bine le-a reușit, artă ziua de astăzi.

Nu va putea fi evitată nici statistica tristă cu privire la numărul celor care au de suferit din cauza ghețușului. Numărul lor va crește considerabil în comparație cu săptămâna trecută.

Сугроб - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Două mașini ale salvării și un microbuz au fost blocate pe şosea

Subliniem că ninsorile blochează drumurile din capitală în fiecare an. Dar ce se va întâmpla azi?

Primăria se poate îndreptăți oricât, cum că nu există suficientă tehnică, iar cea existentă va ieşi în scurt timp din uz. Însă una dintre sarcinile administrației locale este să asigure orașul cu tehnică.

Până când autoritățile locale și cele centrale se mai gândesc cum să ajute locuitorii țării să iasă din troienele de zăpadă, cetățenii au format pe Internet grupuri pentru acordarea ajutorului celor care au rămas captivi în nămeţi. Sau îndeamnă la un astfel de ajutor grupurile sociale deja existente.

Apropo, în infograficul Sputnic puteţi vedea cum să vă protejaţi în caz ghețuș.

 

Fluxul de știri
0