Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

A decedat una dintre victimele exploziei din Piaţa Centrală

© Sputnik / Евгений ПанасенкоСкорая помощь
Скорая помощь - Sputnik Moldova
Abonare
Una dintre victimele exploziei care s-a produs pe data de 9 ianuarie în centrul capitalei a murit duminică la Centrul Republican de Leziuni Termice.

CHIŞINĂU, 17 ian — Sputnik. Persoana decedată este un bărbat în vârstă de 63 de ani, rănit în incendiul care a avut loc acum aproximativ o săptămână în localul „La soacra" situat pe teritoriul Pieţei Centrale din Chişinău.

Pacientul avea arsuri pe 20 la sută din suprafaţa corpului, inclusiv ale căilor respiratorii. Starea acestuia s-a agravat sâmbătă, iar duminică noaptea acesta a decedat.

Дорин Киртоакэ Dorin Chirtoaca - Sputnik Moldova
De ce Chirtoacă este principalul vinovat de explozia din Piața Centrală

În urma deflagraţiei care s-a produs la Chişinău pe data de 9 ianuarie, au avut de suferit 13 oameni.

Trei dintre persoanele rănite au fost internate în reanimare, după care au fost transferate în România pentru tratament. Acestea au fost operate, starea lor fiind gravă, dar stabilă.

După explozia care a avut loc la Chișinău, autoritățile municipale au luat decizia de a efectua controale în toate localurile de alimentație publică din oraș.

Pe acest caz a fost pornit un dosar penal, conform articolelor 157, 183 și 301 ale Codului Penal al Republicii Moldova, iar administratorii localului în care a avut loc incidentul au fost plasaţi în arest preventiv pentru 25 și 30 de zile, având statutul de suspecți. Conform legislației în vigoare, administratorii cantinei riscă potrivit primelor două articole doi ani de privațiune de libertate, iar art.301 prevede o pedeapsă de până la zece ani de pușcărie.

 

Fluxul de știri
0