Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Usatîi cere anticipate şi promite că nu va permite lichidarea Republicii Moldova

© Sputnik, Miroslav RotariRenato Usatîi la protestul din 16 ianuarie 2016
Renato Usatîi la protestul din 16 ianuarie 2016 - Sputnik Moldova
Abonare
"Partidul Nostru", condus de Renato Usatîi, a organizat sâmbătă acţiuni de protest la care au participat aproximativ 15 mii de persoane. Potrivit lui Usatîi, acţiunile de protest nu vor conteni, decât atunci când vor fi declanşate alegeri parlamentare anticipate.

CHIŞINĂU, 16 ian – Sputnik. Renato Usatîi, liderul „Partidului Nostru”, a anunţat sâmbătă la acţiunea de protest la care au venit câteva mii de susţinători ai săi că principala revendicare a formaţiunii pe care o conduce este organizarea de alegeri parlamentare anticipate.

Усатый Телемост - Sputnik Moldova
Politică
Usatîi a explicat misiunea partidului său, rolul lui Ghimpu şi ce va fi în 2016

În opinia lui Usatîi, anticipatele sunt necesare deoarece guvernarea actuală conduce ţara spre o adevărată catastrofă prin faptul că ruinează economia şi contractează credite externe care în actualele condiţii nu vor putea fi restituite.

Liderul „Partidului Nostru” este de părere că prin ruinarea economiei naţionale se urmăreşte nimic altceva, decât falimentarea statului Republica Moldova şi alipirea sa ulterioară la statul vecin, România.

Usatîi a mai ţinut să precizeze că pledează pentru relaţii bune cu ţările vecine, România şi Ucraina, dar şi cu Rusia, UE şi SUA. Însă acesta şi-a îndemnat susţinătorii să se opună tentativelor de lichidare a statului nostru.

Vorbitorii la mitingul „Partidului Nostru” au chemat cetăţenii să vină într-un număr din ce în ce mai mare la proteste.

El a mai spus că protestele vor fi exclusiv paşnice. Acestea, susţine el, trebuie să culmineze în ziua când deputaţii vor încerca să învestească guvernul pentru a împiedica acest exerciţiu.

"În ziua când vor încerca să învestească guvernul, aici trebuie să vină toată Moldova. Noi vom trezi toată Moldova", a declarat Usatîi.

Fluxul de știri
0