Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Usatîi a explicat misiunea partidului său, rolul lui Ghimpu şi ce va fi în 2016

© Sputnik / Мирослав РотарьУсатый Телемост
Усатый Телемост - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit lui Usatîi, partidul său acţionează în vederea asigurării echilibrului geopolitic al ţării. El mai afirmă că democraţii şi-au consolidat poziţiile în Parlament, însă de liberali va depinde dacă conducerea Guvernului îi va reveni Partidului Democrat. Totodată, Usatîi s-a arătat convins că în 2016 vom avea alegeri parlamentare anticipate.

CHIŞINĂU, 30 dec – Sputnik. Liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, susţine că formaţiunea pe care o conduce realizează „sarcina de scoatere a Republicii Moldova din criza geopolitică”, iar în depăşirea impasului politic intern lui Mihai Ghimpu i-ar reveni un rol decisiv.

Ana Ursachi în faţa Parlamentului - Sputnik Moldova
Politică
Scrisoarea lui Usatîi îl sfidează pe Timofti: ratingul meu este mai mare

Potrivit lui Usatîi, partidul pe care îl conduce are misiunea de a scoate Republica Moldova din criza geopolitică, iar în 2016 alegerile parlamentare anticipate ar fi inevitabile.

De asemenea, liderul „Partidului Nostru” este de părere că datorită protestelor antiguvernamentale din acest an în ţară s-a activizat sentimentul responsabilităţii civice.

Usatîi a mai declarat că salută orice forţă politică nouă care ar putea să apară, dacă aceasta va fi împotriva actualului sistem oligarhic.

Referindu-se la jocurile legate de desemnarea candidaţilor la funcţia de premier şi la configuraţia din Parlament, Usatîi a declarat că de partea PDM ar fi deja peste 40 de deputaţi, însă deznodământul ar depinde acum de liderul PL, Mihai Ghimpu, care ar putea să decidă dacă le va reveni sau nu democraţilor conducerea Guvernului.

Fluxul de știri
0