Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Centrul capitalei, blocat de protestele organizate de trei partide

© Sputnik / Мирослав РотарьРенато Усатый Игорь Додон
Ренато Усатый Игорь Додон - Sputnik Moldova
Abonare
Nici sâmbătă capitala nu scapă de proteste. Cele trei formaţiuni care au anunţat că vor protesta azi la Chişinău, chiar dacă sunt de orientări diametral opuse, au o revendicare comună - alegeri parlamentare anticipate.

CHIŞINĂU, 16 ian — Sputnik. Pentru ziua de azi trei formaţiuni politice au anunţat proteste antiguvernamentale la Chişinău. Este vorba despre PSRM, „Partidul Nostru" şi Platforma DA.

Полиция - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Cum se pregătește poliția din Chișinău pentru protestele de sâmbătă

Liderul socialiştilor, Igor Dodon, a anunţat că membrii şi simpatizanţii PSRM vor veni în marş de la Academia de Ştiinţe a Moldovei şi de la memorialul „Eternitate" până la Parlament, unde va avea loc un miting. Socialiştii cer dizolvarea parlamentului şi organizarea alegerilor parlamentare anticipate.

Liderul „Partidului Nostru", Renato Usatîi, de asemenea a anunţat că va organiza sâmbătă acţiuni de protest. Susţinătorii acestuia ar pregăti desfăşurarea unor manifestaţii în diferite locuri în capitală.

Şi Platforma DA a anunţat că invită oamenii sâmbătă la Chişinău pentru un nou protest. Membrii şi simpatizanţii formaţiunii îşi vor exprima astfel dezacordul în legătură cu desemnarea democratului Pavel Filip de către Nicolae Timofti drept candidat la funcţia de prim-ministru.

Fluxul de știri
0