Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Platforma DA nu mai vede în Timofti un erou, ci "preşedintele Mafiei"

© Sputnik / Мирослав РотарьПротест платформа ДА
Протест платформа ДА - Sputnik Moldova
Abonare
Liderii Platformei DA au devenit şi mai acizi în criticile şi injuriile lansate la adresa preşedintelui Nicolae Timofti, după ce şeful statului a desemnat un democrat să formeze guvernul.

CHIŞINĂU, 16 ian – Sputnik. Preşedintele Timofti a căzut brusc în dizgraţiile liderilor Platformei DA. Aceştia îl numesc deja „preşedintele Mafiei”, după ce l-a desemnat prin decret pe Pavel Filip candidat la funcţia de prim-ministru.

Protest la CNA - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Platforma DA îl presează pe preşedintele ţării

Nicolae Timofti a fost pentru mai puţin de 24 de ore eroul Platformei DA, după ce dânsul refuzase să-l desemneze pe Vlad Plahotniuc să formeze guvernul. „Avem Preşedinte”, „Timofti e cu noi”, scandau cei de la „DA”.

Dar după desemnarea democratului Pavel Filip să formeze cabinetul de miniştri, Platforma DA a schimbat brusc macazul. Din partea unor exponenţi ai acestui partid au curs noi râuri de acuzaţii şi injurii la adresa preşedintelui ţării.

Liderii „DA” au promis să organizeze sâmbătă o conferinţa de presă, la care vor vorbi despre faptul că „războiul dintre clanurile mafiote s-a încheiat la egalitate”, iar „Timofti este în continuare preşedintele Mafiei şi nu al poporului”.

Fluxul de știri
0