Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Platforma DA îl presează pe preşedintele ţării

© Sputnik / Мирослав РотарьProtest la CNA
Protest la CNA - Sputnik Moldova
Abonare
Membrii Platformei Demnitate şi Adevăr vor picheta marţi Preşedinţia unde îi vor cere şefului statului să nu semneze decretul cu privire la desemnarea candidatului la funcţia de premier din partea majorităţii parlamentare.

CHIŞINĂU, 11 ian – Sputnik. Membrii şi simpatizanţii Platformei Demnitate şi Adevăr pregătesc marţi, 12 ianuarie, la ora 10.00, ample proteste în faţa Preşedinţiei Republicii Moldova. Potrivit presei de la Chişinău, Platforma DA îl va presa pe preşedintele Nicolae Timofti să nu semneze decretul cu privire la desemnarea candidatului la funcţia de premier propus de majoritatea parlamentară. 

Парламент Молдовы - Sputnik Moldova
Republica Moldova
La ora 17.00 va fi anunţată crearea unei noi majorităţi parlamentare

Nicolae Timofti va purta luni, 11 ianuarie, cu începere de la ora 17.00, consultări cu fracţiunile PLDM, PL, PD, grupul Leancă şi  Platforma Social-Democrată, formată din 14 foşti deputaţi PCRM, în vederea desemnării unui candidat la funcţia de prim-ministru.

Deputatul PD, Sergiu Sârbu, a declarat pentru Sputnik că Partidul Democrat va decide în cadrul Biroului Politic, pe parcursul zilelor de astăzi-mâine, asupra candidaturii la funcţia de premier.

Pentru învestirea noului guvern în Parlament sunt necesare minim 51 de voturi. Practic, a fost formată o majoritate parlamentară din PD, PL, grupul Leancă şi cei 14 foşti comunişti care au format Platforma Social Democrată împreună cu deputaţii PD. În total, aceşti deputaţi formează o majoritate de 51 de mandate.

Fluxul de știri
0