Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Primele acţiuni ale lui Pavel Filip

© Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor al RMPavel Filip
Pavel Filip - Sputnik Moldova
Abonare
Candidatul desemnat la funcţia de premier, Pavel Filip, începe consultările cu fracţiunile parlamentare şi anunţă că în scurt timp va fi gata să prezinte Parlamentului Programul şi echipa guvernamentală.

CHIŞINĂU, 15 ian – Sputnik. Candidatul desemnat oficial prin decret prezidenţial la funcţia de premier de majoritatea parlamentară absolută, Pavel Filip, a declarat că în cel mai apropiat timp va începe elaborarea Programului de guvernare şi definitivarea echipei guvernamentale cu care va merge în faţa deputaţilor.

Ion Păduraru - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Păduraru şi-a depus mandatul. Filip va fi candidat la funcţia de premier

„Sunt conştient de perioada deloc uşoară în care se află Moldova. Le mulţumesc membrilor Parlamentului care şi-au pus semnăturile pentru susţinerea candidaturii mele şi domnului preşedinte. În zilele următoare vom începe a lucra asupra programului de guvernare şi echipei guvernamentale. Voi purta consultări cu fracţiunile parlamentare pentru a lua în calcul propunerile lor la crearea programului de guvernare”, a declarat candidatul desemnat la funcţia de premier.

Majoritatea parlamentară absolută formată din 55 de deputaţi l-a propus vineri pe democratul Pavel Filip, ministrul în exerciţiu al Tehnologiilor Informaţionale şi Comunicaţiilor, la funcţia de prim-ministru. Documentul a fost depus dimineaţă la Preşedinţia Republicii Moldova. 

Fluxul de știri
0