Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Păduraru şi-a depus mandatul. Filip va fi candidat la funcţia de premier

© youtube.comIon Păduraru
Ion Păduraru - Sputnik Moldova
Abonare
Candidatul desemnat la funcţia de premier prin decret prezidenţial, Ion Păduraru, a anunţat în cadrul unui briefing că îşi depune mandatul.

CHIŞINĂU, 15 ian – Sputnik. Candidatul desemnat la funcţia de premier prin decret prezidenţial, Ion Păduraru, a anunţat în cadrul unui briefing că îşi retrage candidatura pentru acest post. 

Pavel Filip - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Cine este Pavel Filip

Retragerea este motivată de înaintarea unui alt candidat, Pavel Filip, care are susţinerea sigură a unei majorităţi parlamentare formată din 55 de deputaţi.

„În aceste condiţii în care există o majoritate parlamentară certă care a propus un candidat pentru premier, constat lipsa necesităţii de a purta un dialog cu majoritatea parlamentară. Nu cred că ar fi în beneficul ţării să existe o eventuală confruntare a mea cu majoritatea parlamentară”, a declarat Păduraru.

„L-am anunţat pe domnul preşedinte că îmi depun mandatul pe care mi l-a încredinţat. Decretul a fost abrogat. Consider că candidatura propusă de majoritatea parlamentară este una de compromis şi preşedintele o va examina în conformitate cu prevederile Constituţiei”, a continuat Păduraru.

Fluxul de știri
0