Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Păduraru anunţă că „sfârşitul lumii” se amână

© gov.mdTimofti, Brega, Păduraru, Babuc
Timofti, Brega, Păduraru, Babuc - Sputnik Moldova
Abonare
Ion Păduraru s-a arătat sigur că alegerile parlamentare anticipate vor fi evitate. Dânsul a promis să facă tot ce poate pentru ca Parlamentul să nu fie dizolvat, ci să învestească un guvern. Aceste declaraţii ascund un mesaj care sugerează un posibil deznodământ.

Mesajul lui Păduraru demonstrează că jocurile politice în care a fost atras preşedintele Timofti nu au urmărit, aşa cum spera Platforma DA, spulberarea actualei configuraţii politice. Asta chiar dacă joi seara se părea că alegerile anticipate sunt inevitabile şi că toţi actorii sunt dispuşi să meargă până în pânzele albe.

Între timp, 55 de deputaţi şi-au pus semnăturile sub o nouă declaraţie privind susţinerea de către majoritatea parlamentară a candidaturii democratului Pavel Filip la funcţia de prim-ministru, iar Preşedinţia deja „analizează” propunerea respectivă.

Pavel Filip - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Pavel Filip, candidatul PD la funcţia de premier. Ce spune Preşedinţia

Evitarea anticipatelor este posibilă doar dacă Ion Păduraru va renunţa să mai fie candidatul pentru funcţia de prim-ministru, iar Timofti îl va desemna prin decret prezidenţial în această postură pe Pavel Filip.

Aşadar, logica este simplă: Păduraru se retrage, iar Filip este desemnat şi Parlamentul îi acordă votul de încredere.

În felul acesta ar putea lua sfârşit actuala criză politică absurdă, fără spectaculozitate şi fără feţi frumoşi care au răpus laurii-balaurii. Dar asta în cazul în care Ion Păduraru a fost sincer atunci când a afirmat că îşi doreşte evitarea alegerilor anticipate.

Fluxul de știri
0