Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Pavel Filip, candidatul PD la funcţia de premier. Ce spune Preşedinţia

© Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor al RMPavel Filip
Pavel Filip - Sputnik Moldova
Abonare
Majoritatea parlamentară absolută formată din 55 de deputaţi l-a propus pe democratul Pavel Filip pentru funcţia de prim-ministru.

CHIŞINĂU, 15 ian – Sputnik. Majoritatea parlamentară absolută formată din 55 de deputaţi l-a înaintat vineri pe democratul Pavel Filip, ministrul în exerciţiu al Tehnologiilor Informaţionale şi Comunicaţiilor, la funcţia de prim-ministru. Documentul a fost depus la Preşedinţia Republicii Moldova. 

Partidul Democrat, Dumitru Diacov - Sputnik Moldova
Republica Moldova
PD îi va prezenta vineri lui Timofti un alt candidat la funcţia de premier

Purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, Vlad Ţurcanu, a declarat pentru Sputnik că un asemenea document a fost depus cu puţin timp în urmă.

„Am primit acest document şi se analizează”, a declarat Ţurcanu.

„Îmi exprim speranţa că domnul preşedinte Timofti va da dovadă de înţelepciune şi va respecta Constituţia!”, a scris pe pagina sa de socializare deputatul PD, Sergiu Sârbu.

Candidatul desemnat la funcţia de premier, Ion Păduraru, şeful Aparatului Preşedintelui, a declarat că în dimineaţa zilei de vineri preşedintele PD, Marian Lupu, i-a transmis un document şefului statului Nicolae Timofti prin care îl informează că pe parcursul zilei de vineri majoritatea constituită în Parlament îi va prezenta un alt candidat la funcţia de premier şi îi solicită lui Timofti să anuleze decretul semnat joi seara.

Fluxul de știri
0