Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Şedinţa de judecată în cazul Filat, amânată

© Sputnik / Andrei Starostin / Accesați arhiva multimediajustice, суд
justice, суд - Sputnik Moldova
Abonare
Judecătoria sectorului Buiucani trebuia să continue vineri examinarea dosarului în care Vladimir Filat este învinuit de procurori de corupere pasivă şi trafic de influenţă în dosarul complex al fraudelor bancare.

CHIŞINĂU, 15 ian – Sputnik. Şedinţa de judecată în cazul lui Vladimir Filat de vineri de la Judecătoria Buiucani va fi amânată, a declarat pentru Sputnik avocatul Igor Popa. 

„Şedinţa de vineri, de la ora 11.30, de la Judecătoria Buiucani va fi amânată, deoarece dosarul se va examina la Curtea de Apel. Recursul avocaţilor va fi examinat la Curtea de Apel pe data de 19 ianuarie”, a declarat pentru Sputnik Popa. 

Vlad Filat la Curtea de Apel Влад Филат - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Surprizele lui Filat la şedinţa de vineri a judecăţii

Judecătoria sectorului Buiucani trebuia să continue examinarea dosarului în care Filat este învinuit de procurori de corupere pasivă şi trafic de influenţă în dosarul complex al fraudelor bancare.

Procurorii îl învinuiesc pe Filat că, în perioada în care deţinea funcţia de prim-ministru, ar fi primit de la un om de afaceri mijloace financiare şi bunuri în sumă de 250 de milioane de dolari pentru acordarea diferitelor servicii. La 22 decembrie, o parte din probe au fost transmise în instanţă.

Procesul lui Filat a început la 5 ianuarie. Tot în acea zi, judecătorii au prelungit mandatul de arest preventiv pe numele ex-premierului cu încă 90 de zile. 

 

Fluxul de știri
0