Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Filat nu vine astăzi la judecată

© Sputnik / Vladimir PolusatovVlad Filat la Curtea de Apel Влад Филат
Vlad Filat la Curtea de Apel Влад Филат - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Judecătoria sectorului Buiucani continuă, vineri, examinarea dosarului în care Filat este învinuit de procurori de corupere pasivă şi trafic de influenţă în dosarul complex al fraudelor bancare.

CHIŞINĂU, 15 ian – Sputnik. Ex-premierul Vladimir Filat nu va veni vineri la şedinţa de judecată care are loc la Judecătoria sectorului Buiucani, a declarat pentru Sputnik avocatul ex-premierului, Igor Popa. 

Judecătoria sectorului Buiucani continuă, vineri, examinarea dosarului în care Filat este învinuit de procurori de corupere pasivă şi trafic de influenţă în dosarul complex al fraudelor bancare. Şedinţa va începe la ora 11.30.

Тюрьма - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Câţi ani de puşcărie vor cere în instanţă procurorii pentru Filat

Procurorii îl învinuiesc pe Filat că, în perioada în care deţinea funcţia de prim-ministru, ar fi primit de la un om de afaceri mijloace financiare şi bunuri în sumă de 250 de milioane de dolari pentru acordarea diferitelor servicii. La 22 decembrie, o parte din probe au fost transmise în instanţă.

Procesul lui Filat a început la 5 ianuarie. Tot în acea zi, judecătorii au prelungit mandatul de arest preventiv pe numele ex-premierului cu încă 90 de zile. 

Pedeapsa maximă pe care o riscă ex-premierul Vladimir Filat învinuit de corupere pasivă şi trafic de influenţă în dosarul fraudelor bancare este de 22 de ani de puşcărie.

Filat a fost reţinut la 15 octombrie 2015. Din acea dată, ex-premierul a apărut în public de trei ori. El a fost adus încătuşat la Curtea de Apel Chişinău atunci când i-a fost prelungit mandatul de arest preventiv şi la prima şedinţă de judecată din 5 ianuarie.

Ex-premierul se află în arest preventiv la Penitenciarul nr.13 din Chişinău. 

Fluxul de știri
0