Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Streleţ despre candidatura lui Păduraru: va avea o sarcină dificilă

© privesc.euValeriu Streleţ
Valeriu Streleţ - Sputnik Moldova
Abonare
PLDM va decide în cadrul şedinţelor Biroului şi Consiliului Politic ale formaţiunii dacă îl va vota sau nu în Parlament pe Ion Păduraru la funcţia de premier.

CHIŞINĂU, 15 ian – Sputnik. PLDM nu a luat încă o decizie cu privire la candidatura lui Ion Păduraru, desemnat prin decret prezidenţial la funcţia de premier. 

Ion Păduraru - Sputnik Moldova
Politică
Primele declaraţii ale lui Păduraru: va fi greu

Liderul interimar al formaţiunii, Valeriu Streleţ, a declarat că decizia va fi luată în cadrul şedinţei Biroului şi apoi a Consiliului Politic al PLDM.

„Nu avem încă o decizie luată cu referire la candidatura lui Ion Păduraru. Este o decizie curajoasă, noul candidat desemnat va avea o sarcină dificilă ca să adune voturile necesare în Parlament astfel ca să fie evitate alegerile parlamentare anticipate”, a declarat Streleţ.

Joi seara, la Reşedinţa sa de la Condriţa, preşedintele Nicolae Timofti a anunţat că l-a desemnat prin decret pe Ion Păduraru, şeful Administraţiei prezidenţiale, la funcţia de premier. Timofti a respins astfel candidatura lui Vladimir Plahotniuc înaintată repetat de majoritatea constituită la 11 ianuarie.

Fluxul de știri
0