Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Primele declaraţii ale lui Păduraru: va fi greu

© youtube.comIon Păduraru
Ion Păduraru - Sputnik Moldova
Abonare
Ion Păduraru a făcut declaraţii, în care s-a referit la aspectele pe care le consideră prioritare pentru viitorul guvern. Acesta a explicat şi prin ce modalitate va încerca să obţină sprijinul unei majorităţi parlamentare.

CHIŞINĂU, 14 ian – Sputnik. Candidatul lui Nicolae Timofti la funcţia de premier i-a mulţumit Preşedintelui pentru desemnarea sa într-o funcţie atât de importantă şi a subliniat că este onorat de faptul că a fost însărcinat prin decret prezidenţial să formeze guvernul, care va trebui ulterior să solicite votul de încredere al Parlamentului.

„Sunt onorat de această numire. Ştiu în ce perioadă ne aflăm. Va fi greu. Contez pe sprijinul deputaţilor. Ştiu că o parte dintre ei nu vor participa la consultări, dar de mâine încep discuţiile cu fracţiunile parlamentare”, a declarat Păduraru.

Valeriu Ghileţchi, PLDM - Sputnik Moldova
Politică
PLDM insistă pe un dialog cu PDM înainte de o posibilă catastrofă

Candidatul Preşedintelui a spus că va încerca să solicite votul de încredere într-un termen mult mai scurt decât cel prevăzut de lege.

Referindu-se la priorităţile sale, Păduraru a declarat că acestea sunt „stabilizarea situaţiei economice, pentru că avem o stare de criză, cu deficit bugetar”.

Referindu-se la metoda pe care o va aplica pentru a-şi atrage susţinerea deputaţilor, Păduraru a spus că va invita în guvern reprezentanţii fracţiunilor parlamentare.

Ion Păduraru este consilier al preşedintelui Timofti din 2012. Anterior, a fost ministru al justiţiei în două guverne — Ciubuc II şi Sturza.

Fluxul de știri
0