Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dodon: numele lui Păduraru apare în dosarul fraudelor bancare

© Sputnik / Мирослав РотарьДодон телемост
Додон телемост - Sputnik Moldova
Abonare
Preşedintele PSRM, Igor Dodon, a declarat că fracţiunea socialiştilor nu va susţine nici un candidat la funcţia de premier în actualul Parlament.

CHIŞINĂU, 15 ian – Sputnik. Liderul PSRM, Igor Dodon, a declarat vineri dimineaţă că decizia preşedintelui Nicolae Timofti de a-l desemna prin decret pe şeful Administraţiei prezidenţiale Ion Păduraru la funcţia de premier apropie Moldova cu paşi siguri de alegerile parlamentare anticipate. 

„Acest pas este unul din paşii corecţi spre alegerile parlamentare anticipate. Perspectiva alegerilor parlamentare la finele lunii martie — începutul lunii aprilie este în creştere”, a declarat Dodon.

Маринан Лупу Marian Lupu - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Majoritatea parlamentară reacţionează la decizia lui Timofti

Potrivit acestuia, PSRM nu va susţine nici un candidat în actualul Legislativ. „Considerăm că doar alegerile parlamentare anticipate sunt o soluţie viabilă pentru această etapă”, a repetat Dodon.

Liderul socialiştilor a mai declarat că în ceea ce priveşte candidatul la funcţia de premieri, poate spune că asupra lui planează mari semne de întrebare cu privire la integritate.

„Pe Păduraru personal nu-l cunosc, dar, din ceea ce m-am documentat, sunt multe întrebări legate de integritatea acestuia. Când au fost discuţii cu uşile închise în Parlament despre fraudele bancare, a fost pomenit şi numele lui Ion Păduraru”, a comentat Dodon.

Joi seara, la Reşedinţa de la Condriţa preşedintele Nicolae Timofti a anunţat că l-a desemnat prin decret pe Ion Păduraru, şeful Administraţiei prezidenţiale, la funcţia de premier. Timofti a respins astfel candidatura lui Vladimir Plahotniuc înaintată de majoritatea constituită la 11 ianuarie.

Fluxul de știri
0