Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Majoritatea parlamentară reacţionează la decizia lui Timofti

© Sputnik / Мирослав РотарьМаринан Лупу Marian Lupu
Маринан Лупу Marian Lupu - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul PDM, Marian Lupu, a declarat că majoritatea parlamentară va face publică vineri o declaraţie cu privire la desemnarea lui Ion Păduraru pentru funcţia de premier.

CHIŞINĂU, 14 ian — Sputnik. Preşedintele Partidului Democrat, Marian Lupu, s-a arătat surprins de decizia preşedintelui Nicolae Timofti de a-l desemna pe secretarul general al Președinției, Ion Păduraru, în calitate de candidat la şefia guvernului.

Această decizie împinge Moldova spre alegeri anticipate, a apreciat Lupu într-o primă reacţie după nominalizarea făcută de şeful statului.

"Nu a fost discutată această candidatură. Este o decizie surprinzătoare. Nu demult am fost invitaţi la Preşedinţie pentru a discuta o alta candidatură, dar la jumătate de drum am fost informaţi că situaţia s-a schimbat, iar apoi a fost emis decretul.

Ion Păduraru - Sputnik Moldova
Politică
Ion Păduraru, noul candidat al preşedintelui la funcţia de premier

Şeful democraţilor a declarat că respectivul candidat nu întruneşte voinţa fracţiunilor. „Vom face o analiză serioasă şi vom veni vineri cu o poziţie din partea majorităţii parlamentare", a precizat Lupu.

Nicolae Timofti a semnat joi seara decretul prin care l-a desemnat pe Ion Păduraru candidat pentru funcţia de prim-ministru. Acesta este secretarul general al Președinției.

Miercuri, şeful statului a respins candidatura majorităţii parlamentare, Vladimir Plahotniuc, pentru funcţia de premier, cerând ulterior ca majoritatea constituită să-şi reconfirme semnăturile în susţinerea acestuia.

Fluxul de știri
0