Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ion Păduraru, noul candidat al preşedintelui la funcţia de premier

© publika.mdIon Păduraru
Ion Păduraru - Sputnik Moldova
Abonare
După mai multe zile pline de frământări şi după respingerea candidaturii lui Vlad Plahotnoiuc, susţinut de majoritatea parlamentară, Timofti l-a desemnat pe secretarul general al Preşedinţiei la funcţia de prim-ministru.

CHIŞINĂU, 14 ian – Sputnik. Ion Păduraru, care este secretarul general al Preşedinţiei, a fost desemnat de Preşedintele Timofti drept candidat la funcţia de prim-ministru.

Despre faptul că Timofti a semnat decretul de desemnare a lui Păduraru anunţă mai multe surse apropiate Preşedinţiei.

Митинги за и против кандидатуры премьера состоялись в Кишиневе - Sputnik Moldova
Politică
Declaraţia PDM: aşteptăm decizia lui Timofti, dar suntem pregătiţi de anticipate

Anterior Ion Păduraru a fost ministru al Justiţiei în Guvernul "Ciubuc 2".

Informaţia a fost făcută publică acum câteva minute. La ora actuală încă nu este cunoscută reacţia partidelor parlamentare la această candidatură.

Şeful statului a respins miercuri candidatul propus de majoritatea parlamentară, Vlad Plahotniuc, pentru funcţia de premier.

Joi, Nicolae Timofti i-a solicită majorității parlamentare să reconfirme semnăturile acordate în susținerea candidatului la funcția de prim-ministru.

Partidul Democrat a precizat printr-un comunicat că nu este nevoie de reconfirmare, deoarece „acest document este valabil, nu se poate prescrie la dorința grupărilor de interesele politice și economice care au interes să destabilizeze situația din țară, nici la insistența partidelor care promovează alegerile anticipate, nici măcar la dorința șefului statului",

 

 

Fluxul de știri
0