Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Preşedintele Timofti a spus tot ce crede despre Ion Păduraru

© Preşedinţia Republicii MoldovaNicolae Timofti, conslutări, 11.01.2016
Nicolae Timofti, conslutări, 11.01.2016 - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Preşedintele Timofti l-a caracterizat pe Ion Păduraru în cei mai elogioşi termeni. Dânsul s-a arătat convins de şansele candidatului său de a convinge majoritatea parlamentară să-i acorde votul de încredere.

CHIŞINĂU, 14 ian – Sputnik. Preşedintele Timofti a declarat după anunţarea candidaturii lui Ion Păduraru la funcţia de premier că a luat decizia într-o situaţie politică şi economică deloc uşoară pentru Republica Moldova.

„Suntem în toi de iarnă. Avem multe probleme legate de buget. Dar am reieşit din faptul că coaliţia majoritară formată luni nu a întrunit numărul necesar de voturi, fiindcă din 56 s-au retras şapte. Am făcut uz de dreptul meu constituţional de a înainta un candidat la alegerea mea”, a spus Preşedintele.

Ion Păduraru - Sputnik Moldova
Politică
Primele declaraţii ale lui Păduraru: va fi greu

Dânsul a subliniat că îl cunoaşte demult pe Păduraru: „Este specialist bun. Are capacităţi de management, calităţi de a organiza tot în gospodărie, în activitatea întreprinderilor şi instituţiilor de stat. Este un om cu iniţiativă. Sunt convins că întruneşte toate condiţiile pentru a ocupa această funcţie. Îi doresc succes”, a spus Timofti.

Şeful statului susţine că noul premier va avea de muncit foarte mult.

„Am convingerea că dânsul va forma guvernul din oameni pricepuţi, competenţi şi sper că parlamentarii o să-i acorde votul de încredere şi dumnealui va putea să-şi înceapă activitatea în timpul cel mai scurt. Cred că deputaţii vor lua în considerare toate calităţile lui pe care le-am descris. Domnul Păduraru este în relaţii bune cu mulţi deputaţi şi cred că nu o să-i fie greu să-i convingă”, a mai declarat Timofti.

Totodată, Preşedintele a spus că nu doreşte alegeri parlamentare anticipate. „Dar dacă vor respinge candidatura aceasta, înseamnă că asta vor deputaţii şi vor apărea circumstanţe de iniţiere a alegerilor anticipate”, a punctat şeful statului.

Şeful statului a respins miercuri candidatul propus de majoritatea parlamentară, Vlad Plahotniuc, pentru funcţia de premier.

Joi, Nicolae Timofti i-a solicită majorității parlamentare să reconfirme semnăturile acordate în susținerea candidatului la funcția de prim-ministru. În replică, democraţii au afirmat că nu este nevoie de o reconfirmare, în situaţia în care toate documentele necesare au fost puse încă la 11 ianuarie pe masa preşedintelui.

Fluxul de știri
0