Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Premii pentru participanţii la salvarea răniților în explozia de la Chișinău

© Sputnik / Евгений ПанасенкоСкорая помощь
Скорая помощь - Sputnik Moldova
Abonare
Personalul medical va fi premiat pentru organizarea cu succes a operațiunii de acordare a ajutorului medical persoanelor rănite în urma exploziei produse într-un local din capitală.

CHIȘINĂU, 14 ian — Sputnik. Premiile vor fi oferite tuturor participanților la operațiunea de acordare a ajutorului medical persoanelor care au avut de suferit în urma exploziei produse la 9 ianuarie într-o cantină din centrul capitalei, a declarat Ruxanda Glavan, ministru în exercițiu al Sănătății.

Explozia buteliei de gaz în localul situat în Piața Centrală din Chișinău a avut loc sâmbătă ziua. La locul incidentului au sosit patru echipaje de pompieri și nouă echipaje ale salvării. În urma deflagraţiei, aproximativ douăzeci de persoane au ajuns la spital. Trei dintre acestea au fost internate în reanimare, după care au fost transferate în România pentru tratament.

Капельница - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Date noi despre starea persoanelor rănite în explozia de la Chișinău

"Ieri am transmis administrației prezidenţiale lista medicilor și persoanelor care au organizat la 9-10 ianuarie procesul de acordare a ajutorului medical persoanelor care au avut de suferit în urma exploziei, cu propunerea ca aceștia să fie decorați. Mai mult decât atât, toți participanții la această operațiune, inclusiv șoferii de pe ambulanţe, felcerii și surorile medicale care au mers la serviciu în timpul lor liber, vor primi o primă în valoarea unui salariu mediu lunar", a spus Glavan.

Marți, la București, au fost operate două femei, iar cea de-a treia, care se afla în stare mai gravă, a fost operată miercuri.

După explozia care a avut loc la Chișinău, autoritățile municipale au luat decizia de a efectua controale în toate localurile de alimentație publică din oraș.

Pe acest caz a fost pornit un dosar penal, conform articolelor 157, 183 și 301 ale Codului Penal al Republicii Moldova, iar administratorii localului în care a avut loc incidentul au fost plasaţi în arest preventiv pentru 25 și 30 de zile, având statutul de suspecți. Conform legislației în vigoare, administratorii cantinei riscă potrivit primelor două articole doi ani de privațiune de libertate, iar art.301 prevede o pedeapsă de până la zece ani de pușcărie.

Fluxul de știri
0