Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Date noi despre starea persoanelor rănite în explozia de la Chișinău

© Sputnik / Евгений ПанасенкоКапельница
Капельница - Sputnik Moldova
Abonare
Prim-ministrul în exercițiu, Gheorghe Brega, a prezentat informații despre starea de sănătate a celor trei femei transportate la București, care au fost grav rănite urma exploziei produse la Chișinău.

CHIȘINĂU, 14 ian — Sputnik. Medicii înregistrează o dinamică pozitivă în evoluţia stării de sănătate a celor trei cetățene din Republicii Moldova, transferate pentru tratament în România, care au avut de suferit în timpul unei explozii ce a avut loc la Chișinău pe data de 9 ianuarie, a declarat joi după ședința Guvernului premierul interimar Gheorghe Brega.

Explozia unei butelii de gaz într-o cantină situată pe teritoriul Pieţei Centrale a avut loc sâmbătă. La locul incidentului au sosit patru echipaje de pompieri și nouă echipaje ale salvării. În urma deflagraţiei, aproximativ douăzeci de persoane au ajuns la spital. Trei dintre acestea au fost internate în reanimare, după care au fost transferate în România pentru tratament.

"În prezent starea lor este gravă, dar stabilă. Există o dinamică pozitivă. Acest lucru ne bucură", a spus Brega.

Примэрия Primăria - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Funcționarii de la primărie depun mărturii în dosarul exploziei din capitală

Marți, la București au fost operate două femei, iar cea de-a treia, care se afla în stare mai gravă, a fost operată miercuri.

După explozia care a avut loc la Chișinău, autoritățile municipale au luat decizia de a efectua controale în toate localurile de alimentație publică din oraș.

Pe acest caz a fost pornit un dosar penal, conform articolelor 157, 183 și 301 ale Codului Penal al Republicii Moldova, iar administratorii localului în care a avut loc incidentul au fost plasaţi în arest preventiv pentru 25 și 30 de zile, având statutul de suspecți. Conform legislației în vigoare, administratorii cantinei riscă potrivit primelor două articole doi ani de privațiune de libertate, iar art.301 prevede o pedeapsă de până la zece ani de pușcărie.

 

Fluxul de știri
0