Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

A reacţionat Timofti. Ce vrea preşedintele de la deputaţi

© Sputnik MoldovaNicolae Timofti l-a desemnat pe Valeriu Streleţ candidat la funcţia de Prim-ministru
Nicolae Timofti l-a desemnat pe Valeriu Streleţ candidat la funcţia de Prim-ministru - Sputnik Moldova
Abonare
Şeful statului a reacţionat printr-un comunicat. Acesta vrea ca majoritatea parlamentară să-i reconfirme că există.

CHIŞINĂU, 14 ian – Sputnik. Preşedinţia a anunţat printr-un comunicat că şeful statului aşteaptă ca majoritatea parlamentară să-şi reconfirme componenţa şi disponibilitatea de a susţine un candidat la funcţia de premier.

Sputnik Moldova publică integral comunicatul Preşedinţiei.

Митинги за и против кандидатуры премьера состоялись в Кишиневе - Sputnik Moldova
Politică
Declaraţia PDM: aşteptăm decizia lui Timofti, dar suntem pregătiţi de anticipate

„Luând în considerare declarațiile făcute astăzi, 14 ianuarie a.c., în spațiul public de către unii deputați, semnatari ai Declarației de susținere a domnului Vladimir Plahotiniuc la funcția de prim-ministru, prin care respectivii deputați au anunțat că își retrag semnăturile de pe Declarația menționată, președintele Republicii Moldova, domnul Nicolae Timofti, solicită majorității parlamentare constituite recent dintr-un număr de 56 de deputați reconfirmarea pe parcursul zilei de astăzi, 14 ianuarie a.c., până la ora 21.00, a semnăturilor acordate în susținerea unui candidat la funcția de prim-ministru, în vederea întrunirii condițiilor de formalizare a majorității parlamentare, potrivit Hotărârii Curții Constituționale de pe data de 29 decembrie 2015, i.e. „…necesitatea constituirii în mod transparent a majorității parlamentare, pentru ca alegătorul să poată identifica actorii politici cărora le revine responsabilitatea politică pentru actul de guvernare. Din aceste considerente, majoritatea parlamentară urmează a fi formalizată, nu doar declarată, cu identificarea deputaților care o constituie, cu specificarea disponibilității de a susține o candidatură pentru funcția de prim-ministru și cu notificarea oficială în adresa președintelui Republicii Moldova”.

Fluxul de știri
0