Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Funcționarii de la primărie depun mărturii în dosarul exploziei din capitală

© Sputnik / Мирослав РотарьПримэрия Primăria
Примэрия Primăria - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit procurorilor, există câteva structuri responsabile de producerea incidentului.

CHIȘINĂU, 13 ian — Sputnik. Funcționarii Primăriei Chișinău sunt interogați în dosarul exploziei care s-a produs pe data de 9 ianuarie în localul „La soacra" din capitală, a declarat procurorul Dumitru Stoicev.

„Ei au fost și vor fi interogați. De asemenea vom audia și mărturiile pompierilor. La momentul de față suntem obligați să stabilim cine anume trebuia să efectueze verificările în local. Există câteva structuri responsabile pentru aceasta", a spus Stoicev.

Дорин Киртоакэ Dorin Chirtoaca - Sputnik Moldova
De ce Chirtoacă este principalul vinovat de explozia din Piața Centrală

Proprietarii cafenelei „La soacra" au fost plasați marți în arest pentru 25 și, respectiv, 30 de zile după ce în localul pe care îl administrau a explodat săptămâna trecută o butelie de gaz. Drept urmare, au fost spitalizate circa 20 de persoane. Trei dintre acestea, aflate în stare gravă, au fost internate la reanimate, iar ulterior au fost transferate pentru tratament la Spitalul de Arşi de la Bucureşti. Celelalte victime au suferit arsuri pe 15 — 20% din suprafața corpului. La ora actuală rămân internate 13 persoane, inclusiv cele aflate în România.

Avocatul învinuiților a declarat că clienții săi nu știau că buteliile de gaz, din cauza cărora s-a produs explozia, erau instalate acolo ilegal.

Potrivit lui Stoicev, defecțiunea a fost depistată la conexiunea dintre aragaz și butelia de gaz, din care cauză în încăpere s-a produs o scurgere de gaze.

„Este un caz de mare rezonanță, de aceea urmărirea penală se desfășoară în regim de urgență. Sunt adunate probe pentru a putea fi calificate acțiunile persoanelor implicate", a adăugat Stoicev.

Administrației localului i s-au adus deja acuzații conform articolelor 157, 183 și 301 din Codul Penal al RM. Anterior se comunicase că dosarul penal a fost intentat pe marginea a două capete de acuzare.

Conform legislației în vigoare, primele două din cele trei articole din CP al RM în baza cărora se desfășoară urmărirea penală prevăd o pedeapsă de doi ani privațiune de libertate, iar potrivit art. 301, administrația cafenelei riscă până la 10 ani de închisoare.

Fluxul de știri
0