Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Miting organizat de „Partidul nostru” în fața Parlamentului

© Sputnik / Miroslav RotariProtest Usatîi
Protest Usatîi - Sputnik Moldova
Abonare
Pichetarea Parlamentului de la Chișinău de către formațiunea politică de opoziție a început la ora 11.00.

CHIȘINĂU, 14 ian — Sputnik. Susţinătorii „Partidului nostru" s-au adunat joi în preajma orășelului de corturi instalat în fața Parlamentului RM pentru a protesta împotriva guvernării, transmite corespondentul Sputnik de la fața locului.

Nicolae Timofti - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Preşedinţia a explicat când va veni cu o reacţie şi care va fi aceasta

Miercuri, Renato Usatîi, liderul „Partidului nostru", a făcut un apel către societatea civilă pentru a participa la acțiunile de protest împotriva desemnării lui Vladimir Plahotniuc la postul de prim-ministru al Republicii Moldova.

Protestatarii cer, totodată, demisia președintelui țării, Nicolae Timofti.

Serviciul de presă al „Partidului nostru" a comunicat pentru agenția Sputnik că la miting participă circa 10 mii de persoane, inclusiv din diferite raioane ale ţării.

„Astăzi am obținut principalul. Am trezit toată țara. Le-am explicat tuturor că cetățenii Moldovei nu mai pot fi înșelați. Tot mai mulți oameni au protestat în ultimele luni. Lumea a început să se deștepte", a declarat Renato Usatîi.

Potrivit acestuia, cetățenii RM „trebuie să obțină de la autorităţi anunţarea alegerilor parlamentare anticipate".

Miercuri, simpatizanții „Partidului nostru" au pichetat reședința prezidențială de la Condrița unde se afla la acea oră Nicolae Timofti.

Fluxul de știri
0