Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

În PMAN se scandează „Unire, moldoveni”

© Sputnik / Мирослав РотарьПлатформа ДА в Кондрице
Платформа ДА в Кондрице - Sputnik Moldova
Abonare
Protestatarii din Piaţa Marii Adunări Naţionale îl susţin deja pe Preşedintele Timofti, cer alegeri parlamentare anticipate şi scandează "Unire, moldoveni".

CHIŞINĂU, 14 ian – Sputnik. Vorbitorii de pe scena din faţa Guvernului, unde protestează Platforma DA, au „reanimat” lozinca „Unire, moldoveni”, care era scandată în anii 1988-1989 la manifestaţiile de masă din centrul Chişinăului.

Кондрица - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Protestatarii au încearcat să blocheze traseul Chișinău-Leușeni

La mitingul de joi organizat de Platforma DA participă circa două mii de persoane.

Participanţii la această acţiune îi cer Preşedintelui Timofti să nu-l desemneze pe Vlad Plahotniuc la funcţia de prim-ministru.

O altă revendicare a protestatarilor din Piaţa Marii Adunări Naţionale este organizarea alegerilor parlamentare anticipate.

Este de remarcat şi faptul că dacă anterior liderii Platformei DA cereau demisia lui Nicolae Timofti, ei şi-au schimbat atitudinea faţă de şeful statului după ce acesta a respins candidatura lui Vlad Plahotniuc pentru funcţia de prim-ministru.

Fluxul de știri
0