Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ce spune Aparatul Parlamentului despre şedinţa secretă de joi

© Sputnik / Мирослав РотарьПарламент
Парламент - Sputnik Moldova
Abonare
La Cancelaria Parlamentului nu a fost înregistrată până la această oră nicio solicitare de convocare a şedinţei Legislativului.

CHIŞINĂU, 14 ian – Sputnik. La Parlament nu a fost înregistrată deocamdată nicio cerere de convocare a unei şedinţe cu uşile închise a Parlamentului, la care să fie pusă în discuţie demiterea şefului statului Nicolae Timofti, au declarat pentru Sputnik la Direcţia generală comunicare şi relaţii publice a Parlamentului. 

„La Cancelaria Parlamentului nu a fost înregistrată până la această oră nicio solicitare de convocare a şedinţei Legislativului”, au declarat pentru Sputnik reprezentanţii Direcţiei generale comunicare şi relaţii publice a Parlamentului. 

Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Parlamentul Moldovei poate începe procedura de demitere a lui Timofti

Aceştia au dat asigurări că imediat ce va fi înregistrată o asemenea solicitare, opinia publică va fi anunţată prin intermediul unui comunicat de presă. 

Liderul Partidului Nostru Renato Usatâi a declarat că la ora 14.00 Parlamentul se va convoca într-o şedinţă secretă, unde se va pune la vot demiterea preşedintelui Nicolae Timofti.

Potrivit Constituţiei Republicii Moldova, în cazul săvârşirii unor fapte prin care încalcă prevederile Legii Supreme, preşedintele Republicii Moldova poate fi demis de către Parlament cu votul a două treimi (67) din numărul deputaţilor aleşi.

Propunerea de demitere poate fi iniţiată de cel puţin o treime din deputaţi şi se aduce neîntârziat la cunoştinţa preşedintelui Republicii Moldova. Preşedintele poate da Parlamentului şi Curţii Constituţionale explicaţii cu privire la faptele ce i se impută.

Fluxul de știri
0