Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Şedinţă secretă a Parlamentului, la ora 14.00

© Sputnik / Miroslav RotariПарламент Республики Молдова
Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul Partidului Nostru, Renato Usatâi, susţine că joi, la ora 14.00, deputaţii se vor convoca într-o şedinţă secretă unde va fi pus la vot demiterea preşedintelui ţării.

CHIŞINĂU, 14 ian – Sputnik. La ora 14.00, Parlamentul se va convoca într-o şedinţă secretă în cadrul căreia va fi pusă la vot demiterea preşedintelui Nicolae Timofti, a declarat cu puţin timp în urmă liderul Partidului Nostru Renato Usatâi.

„Astăzi, la ora 14.00, se va convoca o şedinţă închisă a Parlamentului, la care se va vota demiterea lui Timofti”, a declarat Usatâi.  

Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Parlamentul Moldovei poate începe procedura de demitere a lui Timofti

Potrivit Constituţiei Republicii Moldova, în cazul săvârşirii unor fapte prin care încalcă prevederile Legii Supreme, preşedintele Republicii Moldova poate fi demis de către Parlament cu votul a două treimi (67) din numărul deputaţilor aleşi.

Propunerea de demitere poate fi iniţiată de cel puţin o treime din deputaţi şi se aduce neîntârziat la cunoştinţa preşedintelui Republicii Moldova. Preşedintele poate da Parlamentului şi Curţii Constituţionale explicaţii cu privire la faptele ce i se impută.

Fluxul de știri
0