Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ce-i pregăteşte majoritatea parlamentară lui Nicolae Timofti

© Sputnik / Евгений ПанасенкоПарламент Молдовы
Парламент Молдовы - Sputnik Moldova
Abonare
Cei 56 de deputaţi din majoritatea parlamentară sunt în aşteptarea răspunsului şefului statului la propunerea repetată de a-l desemna în funcţia de prim-ministru pe Vladimir Plahotniuc.

CHIŞINĂU, 14 ian – Sputnik. Majoritatea parlamentară este în aşteptarea răspunsului şefului statului Nicolae Timofti la propunerea repetată de a-l desemna în funcţia de prim-ministru pe Vladimir Plahotniuc, a declarat pentru Sputnik deputatul PD Sergiu Sârbu.

Parlamentarul a precizat pentru agenţie că imediat ce va veni o reacţie de la Preşedinţie, coaliţia formată va lua decizia privind comportamentul de mai departe în funcţie de răspunsul dat de Timofti. 

„Aşteptăm reacţia preşedintelui la propunerea repetată a majorităţii parlamentare de a-l înainta pe Vladimir Plahotniuc la funcţia de premier”, a declarat pentru Sputnik deputatul PD Sergiu Sârbu. 

Влад Плахотнюк - Sputnik Moldova
Politică
Plahotniuc va fi propus repetat pentru funcţia de premier

Preşedintele a respins miercuri candidatura lui Vladimir Plahotniuc la funcția de prim-ministru. Şeful statului şi-a bazat decizia pe prevederi ale Constituției Republicii Moldova și pe Hotărâri ale Curții Constituționale, care a statuat că „orice mandat politic trebuie să se bazeze pe standarde ridicate în materie de integritate” și „este contrară principiilor statului de drept numirea în funcţii de conducere a persoanelor asupra cărora planează dubii de integritate”.

Timofti a propus majorităţii parlamentare identificarea unui alt candidat la funcția de prim-ministru, până pe data de 14 ianuarie, ora 12.00.

În replică, cei 56 de deputaţi care constituie majoritatea absolută parlamentară au calificat argumentele lui Timofti ca „nefundamentate prin probe sau prin acțiuni”.

Aceştia au făcut apel către președintele Nicolae Timofti să țină cont de voința exprimată de către majoritatea absolută din Parlamentul Republicii Moldova și să acționeze în temeiul interesului național și al Legii Supreme.

Purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei Vlad Ţircanu a declarat pentru Sputnik că Nicolae Timofti pregăteşte o declaraţie care va exprima poziţia sa faţă de situaţia creată în general în ţară.

Fluxul de știri
0