Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Automobile cu susţinători ai "Partidului Nostru" au ajuns la Condrița

© Sputnik / Evghenii PanasencoСторонники и представители "Нашей партии" проводят у здания президентской администрации пикет
Сторонники и представители Нашей партии проводят у здания президентской администрации пикет - Sputnik Moldova
Abonare
Susţinătorii "Partidului Nostru" cer să nu fie confirmat candidatul din partea majorității parlamentare.

CHIȘINĂU, 13 ian — Sputnik. În jur de 50 de automobile în care au încăput aproximativ 300 de adepți ai "Partidului Nostru", au ajuns la reședința de la Condrița a președintelui ţării, a comunicat pentru Sputnik serviciul de presă al formațiunii politice.

Participanții la acțiune intenționează să-i ceară de la Nicolae Timofti să nu semneze decretul cu privire la desemnarea lui Vlad Plahotniuc în calitate de candidat la funcția de prim-ministru. Între alte cerințe este și demisia lui Nicolae Timofti din funcția de președinte al Republicii Moldova.

В основном эти акции носили мирный характер, и полиция играла номинальную роль во всем этом действе. - Sputnik Moldova
Politică
Epicentrul evenimentelor politice se deplasează la Condrița

Miercuri, la Condrița au mai ajuns şi susţinătorii Platformei Civice "DA".

Moldova a intrat în noul an fără guvern, pe fundalul unei profunde crize politice. Guvernul țării, în fruntea căruia se afla vicepreședintele Partidului Liberal Democrat (PLDM) Valeriu Streleț, a fost demis la 29 octombrie. Ulterior, între liderii coaliției de guvernare (PLDM, PDM, PLM) s-a produs un conflict în urma căruia coaliția pro-europeană s-a dezmembrat.

Anterior, Curtea Constituțională a adoptat hotărârea conform căreia, dacă deputații nu vor aproba noul guvern până la 29 ianuarie 2016, Parlamentul RM poate fi dizolvat.

 

 

Fluxul de știri
0