Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Prima reacţie a Preşedinţiei la candidatura premierului

© Sputnik / Sputnik MoldovaNicolae Timofti
Nicolae Timofti - Sputnik Moldova
Abonare
Preşedintele Republicii Moldova Nicolae Timofti are timp până joi, 14 ianuarie, să ia o decizie cu privire la candidatura lui Vladimir Plahotniuc la funcţia de premier.

CHIŞINĂU, 13 ian – Sputnik. Agenţia Sputnik Moldova încearcă de mai bine de o oră să afle o primă reacţie de la preşedintele Republicii Moldova Nicolae Timofti faţă de decizia majorităţii parlamentare de a-l înainta la funcţia de premier al ţării pe democratul Vladimir Plahotniuc

PDM sediu ПДМ офис - Sputnik Moldova
Politică
Plahotniuc, propus la şefia Guvernului. Ce va face acum Preşedintele Timofti

Purtătorul de cuvânt al şefului statului Vlad Ţurcanu nu a răspuns din păcate la nenumăratele şi insistentele apeluri telefonice ale reporterului Sputnik Moldova. 

Liderul PDM Marian Lupu l-a anunţat în după amiaza zilei de miercuri, la Condriţa, pe preşedintele Republicii Moldova despre decizia majorităţii parlamentare cu privire la candidatul la funcţia de premier. 

Lupu a anunţat jurnaliştii că Timofti are timp până joi, 14 ianuarie, ca să ia o decizie cu privire la candidatura lui Plahotniuc la funcţia de premier. 

Anterior, Sputnik anunţa că Timofti ar putea să-şi dea demisia, refuzând astfel să-l desemneze prin decret pe Vladimir Plahotniuc în funcţia de premier. 

La 24 iulie 2014 Vladimir Plahotniuc a fost decorat cu „Ordinul Republicii” de către Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, „pentru contribuții decisive la desăvârșirea obiectivului major de politică externă al Republicii Moldova – asocierea politică și integrarea economică cu Uniunea Europeană”.

 

Fluxul de știri
0