Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Plahotniuc, propus la şefia Guvernului. Ce va face acum Preşedintele Timofti

© Sputnik / Мирослав РотарьPDM sediu ПДМ офис
PDM sediu ПДМ офис - Sputnik Moldova
Abonare
Partidul Democrat din Moldova a luat o decizie mult aşteptată şi agreată de unii, dar contestată de alţii. A fost propus candidatul la funcţia de prim-ministru. Acum Preşedintele Timofti urmează să decidă dacă îl desemnează, prin decret, drept candidat la funcţia de şef al guvernului.

CHIŞINĂU, 13 ian – Sputnik. Partidul Democrat din Moldova a făcut anunţul mult aşteptat şi a numit candidatul său la funcţia de Prim-ministru. Acesta este Vlad Plahotniuc. Despre aceasta presa a fost anunţată de către preşedintele PDM, Marian Lupu.

Anterior, Marian Lupu, preşedintele PDM, a promis că miercuri va fi făcută publică propunerea democraţilor privind candidatura la şefia guvernului.

Nicolae Timofti - Sputnik Moldova
Preşedintele Timofti, supus unor presiuni teribile în ceasul "al 11-lea"

Majoritatea parlamentară formată luni, care a acceptat să susţină un guvern condus de premierul propus de PDM, este formată din 56 de deputaţi, iar liderul democraţilor, Marian Lupu, s-a arătat convins de faptul că această majoritate se va extinde şi va putea să aleagă şi preşedintele în primăvară.

Între timp în capitală se desfăşoară manifestaţii organizate atât în susţinerea candidatului PDM la funcţia de premier, cât şi împotriva acestei candidaturi.

Acum Preşedintele Nicolae Timofti trebuie să decidă dacă va emite un decret prin care îl va desemna pe Vlad Plahotniuc în mod oficial drept candidat la funcţia de prim-ministru.

Anterior, Preşedinţia a subliniat într-un comunicat că va fi desemnată drept candidat la funcţia de premier persoana care va întruni o serie de criterii de integritate.

Marian Lupu a subliniat, după discuţia de miercuri cu Preşedintele Timofti de la Condriţa, că şeful statului ar fi declarat că mai are la dispoziţie timp pentru a lua o decizie.

Fluxul de știri
0